Дата и час: Чет Сеп 09, 2010 12:00 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Раждане-Голдън Ретривър помогнете ми
МнениеПубликувано на: Чет Юли 29, 2010 1:29 am 

Здравейте,имам голдън ретривър на 2 години и е бременна.За първи път и е.Преди два дни я водихме на ветеринар и я гледаха на видеозон и казаха,че до 1 седмица трябва да роди,ще има около 8-10 кученца.Може ли да ми дадете някакви съвети с какво мога да помогна на кучето и какво точно се прави,когато се родят малките?Искам да попитам и още едно нещо днес забелязах,че по земята имаше няколко капки кръв това нормално ли е?Ветеринаря ми обясни някои неща,но в клиповете които има в интернет след като се роди кучето в устата му пъхат една помпичка и вадят нещо като секрет искам да питам относно тази помпичка за какво е и дали е задължителна,защото в един форум ми казаха,че се правело така за да може кученцето да започне да диша?Всякакъв съвет ще ми е от полза.Благодаря ви предварително.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Раждане-Голдън Ретривър помогнете ми
МнениеПубликувано на: Чет Юли 29, 2010 8:48 am 
Аватар

Когато моята кучка раждаше за първи път извиках ветеринар, повярвайте ми беше по-лесния вариант от това да си задавам непрекъснато въпроси. Съветвам ви и вас да направите така. При всяко куче раждането е много индивидуално, като при хората. За кръвта не знам дали е нормално, попитайте вет, при моята имаше кафяв секрет, но той беше през първите 30 дни, а после само й изтекоха водите. Успех

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 29, 2010 9:33 am 

Не няма нужда от помпата....МАйката като започне да ги ближе им стимулира дишането

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 29, 2010 1:58 pm 
Аватар

лабфан,не давайте опасни съвети.
Помпата се ползва за изсмукване на течности от нослето и устата-специална помпа в ръцете на човек,който може да си служи с нея :!:
Най-добре повикайте ветеринар.
Успех!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 30, 2010 10:37 am 

Здравей,

Аз също имам женски Голдън ретривър, която роди един път.
Тъй като преди това съм имала само мъжки кучета, сега бях в голяма паника какво ще се случи при раждането!
Първото и най-важно правило е да не изпадаш в паника! Не се стряскай и не се претеснявай, всичко ще мине нормално!
Нека ти разкажа за нашето раждане, аз самата не съм раждала, не съм виждала раждане на коте куче или каквото и да е така че бях под пълен стрес. Изядох няколко книги, посещавах библиотеката, поставях на кръстосан разпит всички ветеринари и кучкари които познавам и са имали опит с раждането. Всички ми казваха няма да се плашиш, спокойно ако има нещо звъниш на ветеринаря.
И така две седмици преди раждането не спях вече, изпадах в ужас че докато съм на работа Реа ще започне раждането и няма как да и помогна. Поставих майка ми, която е безработна да я наблюдава и ако има нещо да ми се обажда. Всеки път когато телефона ми звънеше и изписваше че майка се обажда, сърцето ми подскачаше.
Всяка вечер вървях след дупето на Реа, стане ли тя, ставах и аз! Като изпуфтеше, защото на бедничката и беше много тежко последните седмици, аз скачах с идеята че раждането започва.
В книгите пишеше че можете да разберете че настъпва раждането по спадналия корем, мисля понижена температура, отказ от храна и криене на тъмни места, събиране на всякакви парцали, играчки и тем подобни с цел правене на легло.
Нищо такова при нас освен спадналия корем. И така дойде петък бях щастлива че събота и неделя ще съм до нея плътно. Цяла вечер нашата девойка пуфтеше, местеше се и нищо! Тази вечер и мъжа ми дори не спа, тя дишаше тежко и учестено точно до главите ни, даже мисля все едно хриптеше, незнам вече може да ми се е струвало така на мен.
И събота сутрин с червени очи двамата с мъжа ми седнахме да пием кафе на двора в къщи, дадохме храна на Реа и странно хапна малко и заряза храната... В 9 започна да разтурва леглото си, започна да къса одеалцата а аз я насърчавах, отначало гледаше виновно като влезнах в стаята, но после видя че няма да се караме и я оставяме каквото иска да прави и вече беше спокойна. И както така късаше в един момент леко повърна храна, пийна малко вода. В 11 водите и шурнаха, за първи път видях такова нещо. Обадих се на докторката, да е жива и здрава жената, токлкова беше отзивчива, но аз предварително се бях разбрала с нея че ще и звъня ако нещо стане.
Реа легна и започна леко да напъва, което изглеждаше все едно притиска корема си и се изцъкля една такава. Аз се въртях около нея, бях приготвила всичко необходимо - ножици, марли, памучни кърпи, ръкавици. И в един момент първото кученце се показа с дясна задна лапа. Докторката каза че мога да и помагам когато Реа напъва, аз леко да пристискам там долу. И първото кученце се роди, махнах ципата и го подадох на Реа. тя го облиза и в следващия момент скочи и излезе от родилното легло, започна да скимти и да се върти, незнаеше какво да прави. Аз я накарах пак да легне. След 15 мин се роди второто, и така едно след друго излезнаха цели седем бебета. Реа отново започна да напъва, мина 1 час и 15 мин след седмото кученце и осмото се показа. За жалост то се роди мъртво и не успяхме да го спасим. Махнахме всичко от нослето му и устата му, пробвахме масаж но нищо не се получи. Накрая си го погребахме до нас! Беше ми страшно тежко, доста си поплаках! Докторката ми каза че това се случва често и единственият проблем който може да настъпи е при майката, да не се получи някакво възпаление, но слава Богу това не се случи, кученцата пораснаха и всичко мина нормално. Но определено втори път няма да го повторя това нещо, най-вече заради ужаса който изпитах след като се роди мъртво осмото кученце. Бяха ми казали че раждането е ужасно, мериши гадно има кръв навсякъде, но за мен лично такова нещо нямаше, всичко си беше напълно нормално. Пък и аз не съм твърде гнуслива.
Всяко кученце преди Реа да го вземе, беше в моите ръце първо. И аз така за отрицателно малко време се превързах към тях.
Моят съвет е да разчуих малко нещата с проблемни раждания, първа помощ при родени мъртви кученца и раждане което не е започнало два и повече часа след изтичане на водите. като и когато термина между две родени кученца е повече от 1 час, тогава това е показател за проблемно раждане. И най-вече да се уговориш с вашият доктор, за да може по всяко време да му звъниш и ако имаш проблеми да дойде направо.
Когато започне раждането гали кучето си, говори й, успкоявай я!
Стискам палци всичко да мине наред, да ви се родят здрави кученцата, майката да е добре! И не се претеснявай! После ако можеш разкажи как е минало! Ние ще сме с теб!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 30, 2010 3:46 pm 

Благодаря ви много на всички.Реа2007 съжалявам за кученцето,мен много ме е страх да не се роди мъртво кученце или да стане някакво усложнение.Имам чувството,че като започне да ражда ще припадна.Тя от два дни и се загуби апетита по-малко започна да яде,лекаря каза да и мерим температурата,измерих я и от два дни е 38 градуса.Той каза,че корема и трябва да увисне,мисля,че все още не е макар,че не знам как точно трябва да изглежда.И много ми е притеснено.Капеше и малко кръв и я заведохме на ветеринар и каза,че няма нищо тревожно надявам се всичко да мине нормално без усложнения.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 01, 2010 2:58 am 

А имам и още един въпрос кучето ми започна да пие много вода,постоянно е над купата с вода и от няколко часа си отваря устата и премлясква сякаш и е пресъхнала устата и от два дни диша учестено и тежко.Нормално ли е това?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 01, 2010 7:00 am 
Аватар

Започва да ражда, всеки един момент очаквайте :D :D :D

Но консултацията с вет не е излишна :!:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 01, 2010 10:20 am 

Nero_Libra написа:
Започва да ражда, всеки един момент очаквайте :D :D :D

Но консултацията с вет не е излишна :!:

Възможно ли е да ражда,ако температурата все още и е 38 градуса и корема и още не е увиснал.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 01, 2010 10:26 am 
Аватар

Ами не знам какво разбирате под неувиснал, а на моята температурата си беше през цялата бременност 37,5.

Както казах, потърсете вет, може и нещо друго да е. Много сложно така да се определя за какво става дума.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 01, 2010 10:34 am 

Консултирах се с един ветеринар и той каза,че диша така,защото матката притиска напред стомаха и белите дробове и по този начин затруднява дишането,от учестеното дишане пресъхва устата на кучето и от там пиенето на повече вода.Ами на мен ветеринаря ми каза,че корема на кучето трябва да провисне надолу и назад..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 01, 2010 10:37 am 
Аватар

Ами слушайте вета, той има наблюдения над вашето куче. Моята беше станала като бидон, едвам ходеше и нямаше как да се види кое и как е увиснало, защото всичко висеше :D :D :D

И все пак кой ден от бременността е днес :roll: :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 01, 2010 10:38 am 

56 ден е.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 01, 2010 10:40 am 
Аватар

Euphoria написа:
56 ден е.

О, има още време. Ще трябва да устискате още 5-6 дни. Не че не е възможно и по-рано :roll: :roll: :roll:

След 58-ия ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Моята роди като по учебник, на 02.12 я заплодихме и на 02.02 роди :D :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 01, 2010 10:44 am 

Надявам се и безпроблемно да е било раждането ви,аз много се притеснявам ако се появи някакво усложнение,но ще звъним на ветеринари ако има нещо такова и това е,трябва да ги изкараме на бял свят .. :mrgreen: :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

proplan
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа